Het was weer een fantastisch Haringvent - 2016

Het was weer een fantastisch Haringvent - 2016

Haringevent levert ruim € 20.000,- euro op voor het goede doel!


Het is weer juni en dat betekent: Hollandse Nieuwe. En daarmee is het voor Kiwanis Goeree-Overflakkee weer tijd voor haar jaarlijkse Haringevent. Hét netwerkevent van Goeree-Overflakkee. Dit jaar werd het gehouden in Restaurant Zoet of Zout te Stellendam, op donderdag 16 juni, én met grote belangstelling!

Ditmaal waren er bijna 200 gasten. Die lieten, na het betalen van € 45 inschrijfgeld, zich niet alleen het warm- en koud buffet heerlijk smaken dat het restaurant serveerde, maar natuurlijk ook de nieuwe haring. Daarnaast was er de inmiddels traditionele Amerikaanse veiling, waarbij diverse aantrekkelijke producten of diensten onder de hamer gingen. En er konden vaartochten over het Haringvliet worden gemaakt met de KNRM, haringjenever worden geproefd en merchandise van A Seal worden gekocht. Dit alles, gecompleteerd met financiële bijdragen van diverse sponsoren, bestemd voor het goede doel: een bijdrage leveren voor het welzijn van kinderen. Want dáár zet Kiwanis zich voor in. En de afdeling Goeree-Overflakkee richt zich daarbij natuurlijk primair op kinderen van het eiland.

Kinderen in Beweging.NU

Jaarlijks is een goed doel aan het Haringevent verbonden. Dit jaar is bij Kiwanis het idee ontstaan om alle 32 basisscholen op het eiland te faciliteren in de mogelijkheid voor sport en beweging. Het goede doel is dan ook: ‘KINDEREN in beweging.NU op Goeree-Overflakkee’. Kiwanis wil alle scholen in ca. 2 jaar voorzien van een speelattribuut.
Gerrit de Jong, wethouder Maatschappelijke Zaken van de gemeente Goeree-Overflakkee en spreker op de avond, sprak vol lof over dit goede initiatief! “Als gemeente stimuleren wij graag dit soort initiatieven vanuit de samenleving. De jeugd is de toekomst. Kiwanis begrijpt dat en daar denken wij graag in mee.” De wethouder sloot zijn toespraak af met een donatie voor het goede doel. Iets wat zeer op prijs werd gesteld door de aanwezigen.

Opbrengst

€ 20.675,- euro heeft het Haringevent dit jaar opgeleverd! Voorzitter van Kiwanis Henk Kattestaart, spreekt van een uitermate goed resultaat. “Fantastisch hoeveel belangstellenden er elk jaar weer zijn en hoe enthousiast ieder telkens weer is! We mogen met gepaste trots terug kijken op deze editie en kijken alweer uit naar volgend jaar.”

Deel deze post