Bewaaradvies

Bewaaradvies

Bewaaradvies

Hoe bewaar ik de verse zalmzijde?

-Koelen

U kunt de zalmzijde (=zalmfilet) het best in de koelkast bewaren tussen de 1°C en 4°C. Het liefst onderin omdat daar uw koelkast het koudst is (maar niet in de groentelade).

-Vriezen

In de vriezer kunt u de gevacumeerde zalm ook bewaren. Heeft u de zalm reeds uit de vacuümzak gehaald, dan kunt u deze alsnog invriezen. Let er dan wel op dat u de zalm in een stevige diepvrieszak doet.

Hoe lang kan ik de verse zalmzijde bewaren?

Uiterlijk tot en met vrijdag 26 december (= 2e kerstdag) in de koelkast.

Uw zalm is gevacumeerd, wat inhoudt dat deze in de vriezer nog 3 maanden houdbaar is.

Voorbereiden

Na opening van de vacuümzak de zalmzijde 10 minuten beluchten (= kleine opening maken in de verpakking en de vis laten rusten).

Deel deze post